Шефът на Мъчин дом проф. д-р Иван Костов съобщи подробности за

...
Шефът на Мъчин дом проф. д-р Иван Костов съобщи подробности за
Коментари Харесай

Шефът на Майчин дом за родилката, транспортирана със Спартан: Оптимист съм за своята пациентка

Шефът на " Мъчин дом "  проф. доктор Иван Костов заяви детайлности за положението на транспортирана със „ Спартан ” през днешния ден родилка.

Жената е в извънредно тежко, само че стабилна и в схващане. Тя е докарана с остра кръвозагуба и ѝ е направена интервенция, аз съм оптимист, съобщи той.

„ Лично аз, в моята процедура, не съм виждал толкоз добре проведена логистика от страна на Министерството на здравеопазването и Министерството на защитата с хеликоптер и със „ Спартан ”. На 20-ата минута от кацането на самолета в София дамата беше на операционната маса ”, добави проф. Костов, представен от Нова тв.

Той изясни, че дамата е постъпила в „ Майчин дом ” в доста тежко, шоково положение. „ В случая това, което видяхме при интервенцията е, че има една огромна кръвозагуба. Не можем да кажем на какво се дължи ”, добави проф. Костов. Именно това е наложило да се направи интервенция, с поддръжката на съдови хирурзи, която е траяла три часа.

Възможно е да се стигне до потребност от кръводаряване за 38-годишната родилка. За момента обаче са обезпечени задоволителни количества кръв.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР